Tampereen Vettä ei pidä yksityistää AL 29.1.2023

Sunnuntai 29.1.2023 klo 15.56


AL_29.1.2023_Tampereen_Vetta_ei_pida_yksityistaa.jpg


Kommentit

29.1.2023 18.06  Heikki

Onko tuo oikeasti mahdollista? Jos on, haluan tietää ennen vaaleja kannattajat
.Epäilen kokoomusta ainakin, ehkä vihreät.

29.1.2023 18.20  Aarne Raevaara

Maanantaina asia käy ilmi. Yhtiöittäminen aiheuttaa vain kustannuksia. Ei siinä ole mitään järkeä jos se ei olisi askel yksityistämiseen. Mutta jos vesilaitoksen yksityistämisen poliittinen hinta nousee riittävästi se hidastaisi ja voisi myös estää yksityistämisen.

30.1.2023 1.52  Jani

Tein hiljaittain selvityksen erilaisista vesivastuuseen liittyvistä seikoista. Yhtenä näkökulmana on tietenkin se, että kuka veden omistaa tai kenelle vesi kuuluu ja tuleeko vedestä kaupallinen tuote, mikäli vesivarat tai -hallinto yksityistetään.

Tästä ilmiöstä löytyy vaarallisia esimerkkejä maailmalta. Seurauksena se, että vesivarat "ostanut" tai käyttöönsä saanut yritys ylikuluttaa vesivaroja, nostaa hintoja ja jopa rajoittaa veden saantia.

Muistaakseni tällainen tilanne esim. Meksikossa, missä Coca Cola pullottaa tuotteitaan ja samalla paikallinen maanviljely kärsii vedenpuutteesta.

Suomessa ei missään nimessä tule yksityistä vesivaroja. Sähköverkkojen yksityistäminen kertoo myös hyvin, mihin markkinatalouden ehdoilla johdettu vesivarojen hallinta johtaa.

Suomen vesi kuuluu suomen kansalaisille nyt ja tulevaisuudessa.

30.1.2023 2.25  Aarne Raevaara

Yhdysvalloissa on hyviä huonoja esimerkkejä. Tallinna on meitä lähinnä. Erittäin ikäviä tapahtumia. Sinulla ollut hyvä selvityksen aihe. Suomen ongelma on julkisen sektorin pöhötauti. Valtio on ottanut viime eduskuntavaalien jälkeen joka kuukausi keskimäärin noin miljardi uutta velkaa. Tampere seurannut "hyvin" mukana. Tampereella täytetään 20 hehtaaria Näsijärveä, vaarannetaan pohjavesi. Täysin järjetöntä. Rahaa palaa satoja miljoonia. Talouslukujen osalta meitä ei enää verrata pohjoismaihin vaan EU keskimäärä lukuihin. Oikeasti olemme lähellä Välimeren tasoa. Kreikka ei koskaan halunnut satamiensa myyntiä - velkojat vain ottivat ne. Olemme samalla tiellä. Suomen luonnonvarat - malmit, vesi jne ovat arvokkaita. Minulla ei ole mitään luottamusta nykyisiin päättäjiin. Suomeen tarvitaan viipymättä lainsäädäntö, joka turvaa kansallisten vesivarojen säilymisen suomalaisten omissa käsissä. Riippumatta eliitistä vesivaroja ei saisi koskaan myydä. Nyt kaikki puhuvat " ei ole pelkoa " Mutta sitten kun homma on päällä - silloin on liian myöhäistä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini