Tervetuloa - Ehdokkaaksi kuntavaaleissa?

Torstai 2.2.2017 klo 16:48


VAIHTOEHTOTampere

V A I H T O E H T O   N Y K Y M E N O L L E

Ehdokkaaksi kuntavaaleissa?

Pääkirjasto Metson Pihlaja-sali

maanantaina 6.2. klo 18─20

Tervetuloa!   VaTa


Kommentit

16.2.2017 11:51  Aarne Raevaara

Hei

Harvoin poistan omilta sivuilta viestejä, mutta Arvoisa korruptioepäilyksen esittäjä: Uskon viestisi väitteisiin, mutta haluan suojella sinua, nähdyn korruption julkistajaa.

Koska viestissä oli myös nimesi, poistin viestisi. Vaikka väitteesi korruptiosta pitäisi paikkansa, Suomessa todennäköisemmin sinä saat väitteestäsi tuomion kunnianloukkauksesta kuin kuvaillun korruption edunsaaja tuomion.

Mahdollisesti olet lukenut eurooppalaisten oikeusvaltioiden vastaavia korruptiotuomioita.

Ne perustuvat Euroopan neuvoston lahjontaa koskevaan rikosoikeudelliseen yleissopimukseen. Suomella on varauma yleissopimukseen vaikutusvallan väärinkäyttöä koskevan kriminalisointivelvoitteen osalta. Esimerkiksi Romaniassa poliitikot halusivat nostaa laillisen taloudellisen hyödyn tasoa korkeammaksi, mutta kansa meni kadulle ja esti sen. Suomesta kyseinen lainsäädäntö puuttuu.

Kuvauksesi mukaisesta toiminnasta Romanissa seuraisi rangaistus. Suomessa väitteen esittäjä todennäköisesti joutuisi maksamaan korvauksia kunnianloukkauksesta. Vaikutusvallan väärinkäyttö ei Suomessa ole kriminalisoitu.

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että korruptiota ja lahjontaa voidaan pitää vakavana uhkana demokratialle ja perusoikeuksille. Korruptio myös vaarantaa demokraattisten instituutioiden ja yhteiskunnan eettistä perustaa.

Kysymykseesi " Eikö tätä järjenvastaista päätöstä jätteenkuljetuksesta voi enää millään perua?
Riittäisikö korruptio syyksi? Nimittäin puheet Suomesta maailman vähiten korruptoituneena maana voidaan jo unohtaa." vastaan mainitsemassasi lehdessä muutaman viikon sisällä.

T Aarne Raevaara


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini