Keskitytään olennaiseen

Torstai 20.1.2022 klo 13.35


Pirkanmaan uuden hyvinvointialueen ei pidä luoda kallista hallintobyrokratiaa ja poliittisia suojatyöpaikkoja, eikä lähteä mukaan ideologisiin ilmastohankkeisiin. Näillä veroeuroilla ei palkattaisi yhtään uutta lääkäriä, hoitajaa tai avustajaa. Eikä ensimmäistäkään apua tarvitsevaa auteta.

Jo nyt erilaiset ideologiset hiilineutraalihankkeet uhkaavat suomalaisten hyvinvointia. Asumiseen, lämmitykseen, autoiluun, tavarankuljetukseen ja teolliseen toimintaan ollaan sisällyttämässä miljardien lisäkustannukset. Tämä tehdään ilmastonmuutoksen torjumisen nimissä päästökaupalla, direktiiveillä, verotuksella sekä uusilla maksuilla.

Ideologisen ilmastotavoitteen eli Hiilineutraali Tampere 2030 -hankeen haitalliset vaikutukset ja kustannukset ovat vähin eri paljastumassa. Yhtä kohtuuton on Sanna Marinin (sd.) hallituksen Suomelle asettama hiilineutraaliuden tavoitevuosi 2035.

Suomalaisten kurjistamisella ei kuitenkaan ole käytännössä mitään myönteistä vaikutusta globaaleihin ilmastopäästöihin. Päinvastoin.

Tuotannon karkottaminen Suomesta ei tarkoita päästöjen vähenemistä. Tuomme tavaroita sieltä, missä valmistus saastuttaa. Ideologiset ilmastotavoitteet lisäävät päästöjä globaalisti. Alueen talous heikkenee ja elintaso laskee. Samanaikaisesti mahdollisuudet ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa vähenevät. Sosiaali- ja terveyspalveluista on talouden kantokyvyn heiketessä säästettävä.

Hyvinvointialueiden ei pidä lähteä mukaan hyvinvointiyhteiskunnan rapauttamiseen, edes hyvää tarkoittavien ideologisten hankkeiden varjolla.

Ilman maakuntaveroa, veronkorotuksia, velkaantumista tai maksujen korotuksia on mahdollista päästä hoitoon ja saada palveluita ajoissa. Mutta vain jos keskitytään olennaiseen.

Aarne Raevaara
aluevaaliehdokas (ps)

Kirjoitus on julkaistu Aamulehdessä 15.1.2022.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini