Kaikki hyvinkö valtakunnassa

Maanantai 28.11.2022 klo 19.29


Tampereen budjettivaltuustossa 14.11. nähtiin erikoinen näytös. Valtuutettu, pääministeri Sanna Marin (sd.) istui kahdeksan tuntia hiljaa kun keskustelimme Tampereen asioista. Hän ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa. Kokouksen lopussa kuului Marinin välihuuto, että syy perussuomalaisten budjettiin tekemiin muutosehdotuksiin oli kokouspalkkioiden kerryttäminen.

Oliko Marin paikalla kokouspalkkion houkuttamana, kuka tietää. Vaikka kokous olisi venynyt seuraavaan päivään, kokouspalkkiot olisi samat.

Perussuomalaiset ovat huolestuneita suomalaisten selviytymisestä nopeasti kohoavista elinkustannuksista. Esitimme budjettiin toimivia vaihtoehtoja ja ratkaisuja, jotka helpottaisivat tamperelaisten elämää. Näinhän demokratiassa on mahdollista toimia. Tampereen ja valtion raju velkaantuminen on iso ongelma, joka uhkaa koko suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Moni pieni- ja keskituloinen miettii, miten selviytyä esimerkiksi tulevan talven sähkölaskuista. Tampereen sähkölaitoksen tämän vuoden ennakoitu reilun 70 miljoonan liikevoitto kerätään muutenkin tiukoilla olevilta kotitalouksilta. Esitimme, että sähkölaitos myy oman tuotantonsa sähköpörssin sijaan suoraan kohtuullisella katteella tamperelaisille. Nyt sähkölaitos rahastaa härskisti.

Teimme kaupungin budjettiin myös useita muita muutosehdotuksia. Valtuustolla oli mahdollisuus miettiä vaihtoehtoja. Puoluekuri, tai tamperelaisittain koalitiokuri, voitti.

Tampereella ideologisia hiilineutraalihankkeita viedään vauhdilla eteenpäin. Näsisaarta laajennetaan vaikka pohjavesi vaarantuu. Investointeja ei priorisoida. Poliittisesti herkimmät siirretään julkisuuslainsäädännön ulottumattomiin yhtiöihin. Tamperelaiset joutuvat ensi vuonna maksamaan 30 prosenttia korkeampaa kunnallisveroa kuin pääkaupunkiseudulla. Kaupunki myy kiihtyvään tahtiin omaisuuttaan. Vesilaitosta ollaan yhtiöittämässä.

Tampereen velkaantuneisuus nousi Sanna Marinin valtuuston puheenjohtajakaudella ennätysnopeutta. Sama meno jatkuu nyt pääministerinä valtion tasolla.

Vaikenemalla asiat eivät muutu paremmiksi.

Aarne Raevaara

Kirjoittaja on tamperelainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen ja hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan jäsen (ps)

Kirjoitus on julkaistu Tamperelaisessa 23.11.2022


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini